ESTAFETTE-GESPREK 13.30 -15.30 uur
Over de mogelijkheid van samenwerking tussen cultuur, wetenschap en bedrijfsleven. In het estafettegesprek worden mensen uit de uiteenlopende domeinen met elkaar in gesprek gebracht. De gasten ondervragen elkaar over de praktijk, de diepere drijfveren, de uitdagingen en gaan op zoek naar de 'kunst van het combineren'. Met sprekers uit de wetenschap, cultuur, bedrijfsleven en de creatieve industrie. Met onder andere: Rob Zwijnenberg (Arts & Genomics Centre van de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar kunst & Wetenschap aan de Universiteit Maastricht), Alex Adriaansen (directeur medialab V2 Rotterdam), Andrew Bullen (directeur Mediagilde Amsterdam), René Post (oprichter Geluidsnet), Carline Nevejan (mede-oprichter Waag Society)

THEATRUM DEBAT: NIEUWMARKT REVISITED 16.00 - 17.20 uur
De Nieuwmarktbuurt heeft een gevarieerde cultuur. Er woont een bijzondere mix van junkies, yuppies, Chinezen, boeddhisten, toeristen en creatieven. Geert Mak sprak bij de opening van De Waag in 1996 en waarschuwde voor de komst van de mayonaisecultuur van het Leidseplein. Na 10 jaar maken we de balans op. Is het angstvisioen van Geert Mak bewaarheid geworden of heeft de Nieuwmarktbuurt haar karakter weten te behouden? Gesprek met buurtbewoners en prominenten onder leiding van Frenk der Nederlanden (Parool) met Els Iping (stadsdeelvoorzitter Centrum), Barry van den Berg (Cafe el Mundo), Piet Zeisner (voorzitter Bewonersraad Nieuwmarkt) en Chris Cramer (Chinese Ondernemingsvereniging)

WAAG SOCIETY 1996 - 2016 17.30 - 18.00 uur
Marleen Stikker, oprichter en directeur van Waag Society, staat stil bij de ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar en presenteert de plannen voor de toekomst. Waag Society begon met een klein groepje enthousiaste idealisten en is inmiddels een instituut geworden met meer dan 40 medewerkers. Is de missie nog dezelfde als tien jaar geleden?

SLOTDEBAT: CREATIEF AMSTERDAM 18.00 - 19.30 uur
De 100 dagen die het nieuwe college zichzelf heeft gegeven om tot een plan te komen dat Amsterdam weer in de top vijf van creatieve steden moet krijgen lopen op hun einde. Hoe gaat het met de invulling van hun ambities? Wat gaat Amsterdam concreet doen op het gebied van de creatieve industrie? Met: Carolien Gehrels (wethouder Cultuur), Peik Suyling (Amsterdam Creative Exchange), James Veenhof (Fashion Week), Joeri van Steenhoven (Nederland Kennisland) en Marleen Stikker (Waag Society)